Ersta Nya Sjukhus

Så kunde man leverera och driftsätta 14 stycken mötesrum på under 6 timmar!


Under sommaren 2023 levererade AudicomPendax AB AV-utrustning till 14 mötesrum samt en matsal på Ersta Nya sjukhus på Södermalm i Stockholm. 


Efter noggrann utvärdering valdes en helt installationsfri lösning i form av Pendax's unika Mobile X-line med integrerad skärm, videobar och Barco Clickshare för lätthanterade, trådlösa videomöten och presentationer till alla mötesrum. Till matsalen valdes en traditionell lösning med projektor och motordriven filmduk.  


Den största vinsten för Ersta sjukhus blev att hela lösningen inte krävde någon samordning med övriga entreprenader och hela leveransen av utrustningen till mötesrummen utfördes på mindre än 6 timmar av en person!


Se bilder nedan!


”Samarbetet och leveranserna har fungerat smärtfritt” säger Mats Hagner som är ansvarig projektledare.


Barco Clickshare för trådlösa videomöten


Mötesrum på plan 8. Vid änden av bordet en Pendax Mobile X-line i vitt klädd med tyget "Kvadrat Steelcut Trio 3" 0502. Utanför fönstret ser man nöjesfältet Gröna Lund.


Matsalen bjuder, förutom maten, på en fantastisk utsikt över Stockholm. Traditionell motordriven projektionsduk och projektor för större möten och presentationer.


Mötesrum på plan 5. En Pendax Mobile X-line sköter utan problem ensam hela mötesfunktionen. 


Mats Hagner, Ersta Nya Sjukhus, och Peter Frisell, AudicomPendax AB, i entrén till sjukhuset.


Ersta Nya Sjukhus på Södermalm i Stockholm sent i oktober 2023.


Ladda ner 3D-modeller av Pendax FlexWall Mobile-serien för att skapa smarta inredningslösningar