FlexWall Mobile

FlexWall Mobile är en serie produkter på hjul som du kan använda för att inreda arbetsplatser dynamiskt och snabbt och enkelt bygga riktiga rum i rummet. 


Sortimentet består av (från vänster till höger):

  • FlexWall Mobile Presentation - en presentationsenhet med skrivtavla, skärm och videobar.
  • FlexWall Mobile Acoustic - en akustikenhet byggd precis som de som används i musikstudios. 
  • FlexWall Mobile Shelf - en enhet med hyllor.
  • FlexWall Mobile Rack - en öppen enhet med klädstång och två hyllor för klädförvaring. 
  • FlexWall Mobile Whiteboard - en dubbelsidig skrivtavelenhet.

Enheterna är utformade på det här viset för att du ska snabbt och enkelt ska kunna arrangera dem så att de passar alla sammanhang och situationer.  

Samtliga produkter är byggda på samma plattform och har dimensionerna Bredd: 1700mm, Höjd: 1940mm och Djup: 630mm. De levereras i platta paket men kan beställas med tilläggstjänsten montering.

I det lagerhållna standardsortimentet finns produkterna i FlexWall Mobile-sortimentet i svart och med tyget Kvadrat Basel 181 som på bilden ovan och vitt och med tyget Kvadrat Steelcut Trio 0205 som på bilden nedan. Produkterna kan även specialtillverkas i valfri färg och klädsel.


Eftersom stativen och skivorna lagerhålles i olika paket så kan standardsortimentet vid monteringen kombineras i till ytterligare två modeller där paneler med det ljusa tyget monteras i svarta stativ eller det mörka tyget monteras i vita stativ. Se bilder nedan. 


Naturligtvis kan man kombinera enheterna som man vill. Man kan ha två skrivtavlor bredvid varandra eller bara akustikväggar. Nu ska vi gå igenom var del för sig.

FlexWall Mobile Presentation

Nedan kan du se FlexWall Mobile Presentation på olika sätt. Den översta bilden visar FlexWall Mobile Presentation framifrån och snett bakifrån sidan med en display monterad och en videobar ställd på hyllan. 

På bilden nedan visas samma produkter utan skärm och videobar. Dessutom har vi plockat bort den tygklädda skivan bakom installationszonen och skrivtavlan på baksidan. 
 Mellan de två stängerna av aluminium har vi monterat två connectoelement som håller datorer och annat du vill ha installerat på plats. Den stora åtkomligheten och öppna arkitekturen gör att lösningen är mycket lätt att uppgradera och underhålla vilket betyder att det är såväl cirkulärt och hållbart som praktiskt och lättjobbat.

Om du vill att hela din display ska hålla sig innanför kanterna på din FlexWall Mobile Presentation så ska du hålla dig till en displaybredd på lite drygt 1600mm (cirka 70"). Kablarna till displayen dras igenom det generösa, plusformade, uttaget i den svara mellanskivan och genom hålen i hyllan ner till installationszonen. Displayen monteras på de två hängbeslagen och hängs sedan upp på aluminiumprofilen.

FlexWall Mobile Acoustic

Akustiken är viktig för både välbefinnandet och ergonomin på arbetsplatsen. 

I huvudsak så kan man påverka akustiken i ett rum enligt två principer; diffusion och absorption. FlexWall Mobile Acoustic arbetar enligt bägge dessa principer men i huvudsak enligt principen absorption. Så gör även stoppade möbler som exempelvis en säng (men det är inte alltid det passar med sängar i inredningen).

För att absorbera rätt ljudfrekvenser, inte bara de låga basljuden, så är den ena sidan av FlexWall Mobile Acoustic försedd med väldigt många hål som borras med en outtröttlig robot. Den andra sidan är helt täckt och emellan skivorna är FlexWall Mobile Acoustic fylld med mineralull som är särskilt utvald för att den inte dammar. I ovan och underkant är FlexWall Mobile Acoustic helt stängd så att inget av det infångade ljudet kan sippra ut.

Den andra principen är diffusion och det innebär att ljudvågorna reflekteras åt olika håll istället för att fångas in. Det kan ju låta konstigt att man vill sprida ut dem på det sättet men diffusion är bra för högre (ljusare) frekvenser och det gör också att man i en akustisk mening upplever att rummet är lite större, så att man slipper den obehagliga känslan av att man sitter i en garderob (vilket man ju gör i en så kallad pod eller i en liten studio). Diffusion kan åstadkommas genom att man inte har ytorna i rummet helt parallella med varandra i rummet. När vi bygger hus så är vi vanligtvis så noga med att bygga i absolut räta vinklar så att vi använder laser till hjälp. Det för tyvärr med sig att ljudet kan studsa fram och tillbaka obehindrat mellan fönster, väggar, golv och tak. Därför vinklar vi numera ibland skrivtavlor när de monteras på väggen i lektionssalar med mera.

Att ställa FlexWall Mobile Acoustic, eller de andra produkterna i sortimentet lite snett är väldigt enkelt eftersom de har hjul. Man behöver inte ställa dem alldeles huller om buller utan det räcker ofta med att man halvhjärtat försöker ställa dem rakt (utan att använda laser!) 

FlexWall Mobile Whiteboard

En dubbelsidig skrivtavla med tygklädd nederdel. Den är byggd på samma plattform som FlexWall Mobile Presentation vilket innebär att du lätt kan plocka bort de bakre panelerna om du exempelvis vill montera en Huddly Canvas Whiteboard Camera med osynlig kabeldragning ovanför din whiteboard. På bilden nedan ser du framsidan av FlexWall Mobile Whiteboard i svart standardutförande. 
Skrivtavlorna är testade och godkända enligt SS-EN14434:2010 (Skrivtavlor för utbildningsmiljöer - Ergonomi, teknik och säkerhet ) till nivå 2. Det betyder att de klarar betydligt strängare krav än några andra skrivtavlor på marknaden.

FlexWall Mobile Rack

En mobil, generös, tålig och robust klädställning för era och era gästers ytterkläder. Att den är öppen gör att kläderna vädras och torkas under tiden de förvaras, den gör det lätt att förhindra att något glöms kvar och den är lätt att hålla ren och snygg. Med hatthylla, skohylla och klädstång.

FlexWall Mobile Shelf

En hylla för sakerna som ni behöver i just er unika verksamhet. Det är ofta pärmar men kan lika gärna vara mätutrutning, livbojar och flytvästar eller kvällens buffé. Tre stycken ordentliga hyllor av stål medföljer i standardkonfigurationen men kan kompletteras med valfritt antal.

Sammanfattning

FlexWall Mobileprodukterna kan alltså användas av Facility Managers, projektansvariga, eller användarna själva för att på bara ett ögonblick göra i ordning perfekt fungerande arbetsplatser för samarbeten, möten, konferenser, revisioner eller projekt. Enheter kan flyttas från rum till rum och våning till våning eller till och med ut på torget. Antalet kombinationer och möjligheter är förstås oändliga.

Enheterna är snygga, robusta och lätta att underhålla och uppgradera. De kan fås med valfri färg och klädsel som passar er miljö. 


Commenting is not enabled on this course.