Introduction to installation free

När du först öppnar ett avsnitt som detta så öppnas det i fullskärmsläge. Det passar extra bra för mobiltelefoner eller surfplattor. Om du har en sådan handhållen enhet så har du en menyrad i toppen av skärmen där du (längst till vänster) har möjlighet att öppna en meny för navigering mellan de olika avsnitten. Nästa knapp använder du om du vill dela den här kursen med någon du känner. Knapparna till vänster är till för att lämna fullskärmsläget och för att ta dig tillbaka till kursens huvudsida. Längst ner på sidan så kan du hoppa framåt till nästa avsnitt med någon av knapparna.

Nog om detta. Nu sätter vi igång!

Att göra bra konferens- och mötesrum

Att projektera och bygga professionella mötesrum har sedan ett par decennier haft mer likheter med att projektera och bygga kök eller badrum än andra sorters rum på arbetsplatser. Den största likheten ligger i att man tidigt i projektet behöver planera för hur kanalisation för kablar ska gjutas in i väggar och golv. Man behöver alltså redan på planeringsstadiet veta exakt var projektorer, bildskärmar, konferensbord och anslutningspunkter ska sitta. Precis som när det gäller toaletter eller handfat.

Utmaningar i projektering och byggnation

Skillnaden mot kök eller badrum har tyvärr ofta varit att de inblandade aktörerna inte har varit medvetna om detta tillräckligt tidigt i projekteringsprocessen. Det har resulterat i att viktiga saker inte kommit med i ritningarna i tid. Konsekvensen har varit högre kostnader och försenade projekt. Man har helt enkelt sett sig tvungen att bila upp redan färdiga golv och väggar. Ibland har det också hänt att man helt enkelt har ångrat sig när bygget blivit klart och velat vända på hela inredningen av olika orsaker vilket naturligt vis är både dyrt och tidskrävande. Den tekniska utvecklingen och kraven från användarna har under de senaste åren dessutom gått mycket fortare än arkitekter, byggare eller till och med särskilda AV-rådgivare och AV-konsulter har haft klart för sig. Det har betytt att en del mötesrum har varit omoderna redan vid inflyttningen. 

Installationsfritt

Installationsfria mötesrumslösningar är ett sätt att ta sig förbi den här sortens projekterings- och byggproblem genom att all kanalisation, kabeldragning och anslutningsteknik byggs in i snygga och praktiska inredningsenheter. De kan i sin tur ha hjul och ställas var som helst i vilket rum som helst, eller hängas på en vägg.  Det betyder att man, omedvetet eller medvetet, kan hoppa över det specifika med mötesrummen under projektering och bygge och, när allting är nästan klart för inflyttning, placera ut mötesrumsfunktioner precis som om de vore vilka stolar, bord eller golvlampor som helst. Skulle man ändra sig efter en månad så är det bara att flytta sakerna till den plats där man vill ha dem.

Ekonomiskt och hållbart

När ni efter några år vill uppgradera er utrustning så drar ni bara ur kontakten på den gamla lösningen och rullar ut den. Sedan rullar ni in den nya och stoppar i kontakten. Den gamla fräschas upp och uppgraderas på fabriken och får ett nytt liv hos er eller hos någon annan.

Flexibelt

Det finns också installationsfria mötesrumslösningar som är avsedda att flyttas runt för att skapa flexibla hybridarbetsplatser. Det kan vara arbetsplatser för tillfälliga samarbeten i projektsform, arbetsplatser för konsulter eller för olika storlekar och utformning av möten eller konferenser.

Lyfter befintliga installationer

Till slut finns också installationsfri inredning som du kan komplettera med i efterhand om ni redan har styvmoderligt projekterade rum med skärmar på väggen och sladdarna hängande på en krok. Dessa döljer och skyddar tekniken och gör att det ser snyggt och prydligt ut. 

Sammanfattning

Eftersom de upptänkliga situationerna och lösningarna är så många så ska vi i de kommande avsnitten gå igenom vilka lösningar som passar i vilka fall och varför. När vi är klara så kommer du veta hur du väljer rätt installationsfri mötesrumslösning. Vi lägger oss på en lagom nivå med informationsmängden så att det inte blir för tungt att ta sig igenom denna introduktion. Därför rabblar vi inte artikelnummer och sådana detaljer i de kommande avsnitten utan håller oss på ett mer övergripande plan.  

Nästa steg

Välj nu nästa avsnitt (FlexWall Mobile) under Produktpresentationer i menyn för att gå vidare eller välj någon av knapparna nedan. Vi rekommenderar den till vänster med texten Nästa > (fullskärm).


Commenting is not enabled on this course.